Lezárta a palesztin területeket Izrael

2005.09.24. 9:01

Az izraeli hadsereg lezárta a palesztin területeket. Izrael a déli Szderót városa elleni rakétatámadásra reagált, amelyben öten vesztették életüket.

Az izraeli hadsereg szombaton újabb rendelkezésig teljesen lezárta a palesztin területeket- jelentették be egy közleményben. Az intézkedés, amelyet a dél-izraeli Szderót elleni, eddig 5 sebesülttel járó palesztin rakétatámadások után hoztak, Ciszjordániát, a Gázai övezetet, valamint a Jordán folyó völgyében lévő palesztin településeket érinti.

Izraeli közlése szerint összesen 21 rakétát lőttek ki palesztin oldalról, ugyanakkor a támadást vállaló szervezetek, a Hamász, az Iszlám Dzsihád, és a Népi Ellenállás Bizottságai 35 rakétáról tettek említést. Ez volt a legnagyobb ilyen jellegű harci cselekmény palesztin részről a Gázai övezetből való izraeli kivonulás óta.

Izrael a rakétatámadásokra légi csapásokkal válaszolt, amelyek a hadsereg szerint a Hamász palesztin szélsőséges szervezet fegyvergyártó műhelyei ellen intéztek a Gázai övezetben, mindenekelőtt Gáza városa és Dzsábálíja ellen. A támadásokban öt palesztin megsebesült.

"A Palesztin Hatóság felelőssége, hogy megakadályozza a Gázai övezetből kiinduló terrorista támadásokat izraeli célpontok ellen" - hangsúlyozta az izraeli hadsereg közleménye. Az izraeli közszolgálati rádió szerint az izraeli védelmi illetékesek szombati rendkívüli ülést tartanak a fejlemények értékelésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK