600 bevándorló próbált meg erőszakosan bejutni a Spanyolországhoz tartozó észak-marokkói Ceutába csütörtökre virradó éjjel. Az enklávé határán azonban lövöldözés tört ki, amiben legalább hat ember vesztette életét.

Legalább hatan meghaltak csütörtökre virradóra, amikor bevándorlók tömegesen akartak illegálisan behatolni a Spanyolországhoz tartozó az észak-marokkói Ceutába. A spanyol Cadena Ser magánkézben lévő rádió rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy eddig "ismeretlen eredetű" lövöldözés tört ki az enklávé határán, amikor 600 emigráns megpróbált átjutni a nyolc kilométer hosszú kettős biztonsági övezeten, ahol a spanyol csendőrség teljesít járőrszolgálatot. A rádió úgy tudja, hogy hárman már spanyol területen vesztették életüket.

A város rendőrkapitánysága egyelőre nem erősítette meg a Cadena Ser értesülését, de a későbbiek folyamán hivatalos közleményt ígért. A közelmúltban hasonló bevándorló-rohamnak lehetett tanúja a másik marokkói spanyol enklávé, Melilla, amelynek hovatartozását Rabat vitatja. Csütörtökön Sevillában tartanak spanyol-marokkói csúcstalálkozót, amelynek fő témája várhatóan éppen az illegális bevándorlás lesz.