A vasárnapi drezdai szavazással lezárultak az idő előtti német parlamenti választások. A drezdai szavazással a német konzervatív pártok (CDU, CSU) eggyel gyarapították parlamenti mandátumaik számát. A két németországi vezető erő valószínűleg nagykoalícióra kényszerül.

A német konzervatív pártok (CDU, CSU) eggyel gyarapították parlamenti mandátumaik számát, miután Andreas Lammel, a kereszténydemokraták (CDU) egyéni jelöltje vasárnap nyert Drezda I választókerületben. Ez azt jelenti, hogy a Szövetségi Gyűlésben (Bundestag) a CDU/CSU 226 mandátummal rendelkezik, a szociáldemokraták (SPD)222-vel. A Bundestagba bekerült többi párt mandátumainak száma: a liberális FDP 61, szocialista Baloldali Párt 54, zöldek 51.

A drezdai eredmény közlése után a konzervatívok még nagyobb önbizalommal követelték a kormányalakítás, illetve a kormány vezetésének jogát, míg a szociáldemokraták továbbra is azt mondják, hogy arra ők formálhatnak jogot, mert hiába a CDU/CSU a legerősebb frakció, övék a legerősebb párt. Az SPD külön számolja a kereszténydemokrata unió, a CDU és a csak Bajorországban működő Keresztényszociális Unió, a CSU választási eredményét, mondván, hogy két különálló pártról van szó, a választásokon is külön indultak. E számításmód alapján az SPD a legerősebb.

A drezdai szavazással lezárultak az idő előtti német parlamenti választások. A szavazásra jogosult közel 62 millió német többsége két héttel ezelőtt adta le voksát. Drezdában viszont egy egyéni képviselőjelölt halála miatt kénytelenek voltak elhalasztani a szavazást. A két németországi vezető erő valószínűleg nagykoalícióra kényszerül, miután szövetségeseikkel együtt egyikük sem volt képes abszolút többségre szert tenni, az egyéb koalíciós próbálkozások pedig nem jártak eredménnyel.