Bírósági úton próbál enegedélyt szerezni nővé operáltatásához egy 15 éves argentin fiú. A műtétet szülei is támogatják, szerintük Marcos egyértelműen nőnek született, a törvények azonban magasabb korhatárhoz kötik az operációhoz szükséges hormonkezelés megkezdését.

Bírósági úton akar 15 éves fia nővé operálásának előkészítéséhez engedélyt szerezni egy házaspár az argentínai Cordobában. "Nem kell szépíteni a dolgot, a helyzet az, hogy Marcos fiam nem más, mint férfitestbe zárt nő" - nyilatkozta a gyermek orvos édesapja a La Nación című lapnak.

Marcos - mint a három gyermeket nevelő apa elmesélte - évek óta nem hallgat saját nevére, és Natinak szólíttatja magát. "Gyerekem szexuális identitása egyértelműen női, transzszexualitása kora gyermekkorában markánsan megmutatkozott. Csak lányokkal játszott, velük barátkozott. Női mivoltát hangsúlyozandó az iskolában a lányok mellékhelyiségét használja, hosszú szőke hajat visel, és az édesanyja ruháit hordja" - mondta a férfi.

Marcos kijelentette: nem választás kérdése, hogy nő akar lenni. "Lány vagyok, és ennek megfelelő testben akarok élni. Sokan homoszexuálisnak tartanak, ám nekem nem ilyen indíttatásból tetszenek a fiúk." A szülők azért fordultak a bírósághoz, hogy az engedélyezze a műtétsor előkészítéséhez szükséges hormonkezelés megkezdését, amit a jogszabályok egyébként magasabb korhoz kötnek.