Az amerikai csapatok számárá információt gyűjtő irakiak lefejezése látható azon a felvételen, amelyet egy iraki terrorista csoport hozott nyilvánosságra szerdán. Bár az elmúlt időszakban nem került napvilágra lefejezést mutató felvétel, az iraki terrorcsoportok több túszukat kivégezték.

Az amerikai hadseregnek kémkedő irakiak lefejezését bemutató videofelvételt tett közzé szerdán egy iraki terroristaszervezet az interneten. A szalagon, amelyet az Anszár asz-Szunna Hadserege közölt, a két férfi beismeri, hogy az Irakba vezényelt amerikai haderő részére gyűjtött információkat.

A 2005. szeptember 12-i dátummal ellátott felvételen látható, amint a falra függesztett vörös szőnyeg előtt ülő két férfit kivégzésük előtt a kamera mögé bújt terroristák kikérdezik arról, hogyan szereztek információkat és azokat hogyan továbbították az amerikai hadsereg számára. A két iraki nyugodtnak tűnve felelget.

"Mindenkinek, aki az amerikaiaknak és a zsidóknak dolgozik, fel kell hagynia ezzel a tevékenységgel. Azt javaslom, hogy mindenki csatlakozzék a dzsihádhoz" - mondja az egyik túsz. Kisvártatva mindkét férfit kivezetik a teremből, a földhöz szorítják őket, fejüket levágják a testükről, és a tetemekre helyezik.

Irakban, ahol hosszú hónapok óta nem vált ismertté lefejezést bemutató videofelvétel, a lázadók több olyan túszukat kivégezték, akiket az amerikaiak javára végzett kémkedéssel vádoltak.