Nincs pénz New Orleans hivatalnokaira

2005.10.05. 7:03

A természeti csapások által sújtott New Orleans önkormányzata 3 ezer városi alkalmazott elbocsátására kényszerült, mert nincs fedezetük a hivatalnokok fizetésére. Az önkormányzat dolgozóinak majdnem felét elbocsátják.

A Katrina hurrikán pusztítása miatt New Orleans önkormányzata 3 ezer városi alkalmazott elbocsátására kényszerült egy hónap alatt, mert a természeti csapás következményeinek a felszámolása jelentős mértékben felemésztette a helyi hatóságok pénzalapjait - jelentette be kedden Ray Nagin polgármester.

A városvezető köszönetet mondott az elbocsátottaknak szakértelmükért és munkájukért, de mint elmondta: a költségvetésre zúdult terhek miatt egyszerűen nincs anyagi fedezet a fizetésekre, és így az egész állomány 40 százalékától voltak kénytelenek megválni.

Az Egyesült Államok déli partvidékén augusztus végén söpört végig a Katrina. A legfrissebb adatok szerint a halálos áldozatok száma meghaladja az 1200-at, ez az emberveszteség azonban korántsem akkora, mint azt korábban a hatóság becsülték. Nagin a hurrikán elvonulása után nem tartotta kizártnak, hogy csak New Orleansban 10 ezren halhattak meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK