Kémkedésért tartóztatták le a Fehér Ház volt alkalmazottját. A Fülöp-szigeteki férfi állítólag későbbi munkahelyéről, az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodából is továbbított titkos iratokat megrendelőinek.

Kémkedésért letartóztatták a washingtoni elnöki hivatal egyik volt tengerészgyalogos alkalmazottját - jelentette szerdán a Fehér Házra hivatkozva az ABC amerikai televíziós állomás. A 46 éves Leandro Aragoncillo Fülöp-szigeteki származású amerikai állampolgár Al Gore volt és Dick Cheney jelenlegi amerikai alelnökök hivatalában dolgozott, és így hozzájuthatott az irodai számítógépekben tárolt bizalmas iratokhoz - közölte Trent Duffy fehér házi szóvivő. A titkos információkat azoknak a Fülöp-szigeteki ellenzéki megbízóinak juttatta el, akik államcsíny végrehajtását tervezték.

Aragoncillo miután távozott a Fehér Házból, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) New Jersey-i központjában kapott állást, és ott is több mint száz titkosított adathoz jutott hozzá, amelyeket továbbított megrendelőinek. A férfit még szeptemberben vették őrizetbe.