Nyolc palesztin csoport tovább harcol

2005.10.08. 18:08

Nyolc palesztin fegyveres csoport közölte, hogy folytatja az izraeli megszállás elleni harcot. A szervezetek között van a Hamász, illetve az Iszlám Dzsihád radikális mozgalmak fegyveres szárnya is.

Nyolc palesztin fegyveres csoport szombaton közölte: nem teszi le a fegyvert és folytatja az izraeli megszállás elleni harcot. "A fegyverek letétele az ellenség malmára hajtaná a vizet és a lefegyverzésünkre irányuló minden kísérlet erős ellenállásba ütközne" - közölték a csoportok, amelyek állításuk szerint védelmi paktumban tömörülnek.

A szervezetek között van az Ezzeddin al-Kasszám Brigádok és az al-Kudsz Brigádok, a Hamász, illetve az Iszlám Dzsihád radikális mozgalmak fegyveres szárnya is.

Abbász palesztin elnök azt szeretné, hogy kizárólag a Palesztin Hatóság birtokoljon fegyvereket, így kívánva véget vetni a Gázai övezetben uralkodó zűrzavarnak. Ez a szándék azonban a szélsőséges muzulmán fegyveres csoportok heves ellenállásába ütközik, amelyek a 38 éves megszállás után szeptemberben végrehajtott gázai övezeti izraeli kivonulás ellenére sem hajlandók letenni a fegyvert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK