Kedden életét vesztette a kétezredik Irakban szolgáló amerikai katona. Az iraki konfliktusnak összesen több mint 15 ezer amerikai sérültje van.

Kétezerre emelkedett az iraki háború amerikai katonaáldozatainak száma. A Pentagon kedden jelentette be, hogy egy texasi kórházban meghalt George Alexander őrmester, aki október 17-én sebesült meg Szamarrában, egy új mellett elhelyezett pokolgép robbanásakor. A két és fél éve, 2003 márciusa óta tartó konfliktusban több mint 15 ezer amerikai katona sebesült meg.

A bejelentést követően George Bush amerikai elnök - egy washingtoni légitámaszponton, amerikai katonafeleségekkel elköltött közös ebéden - megrendülten emlékezett meg az áldozatokról, egyszersmind az iraki amerikai szerepvállalás fenntartását ígérve. Mint mondta, az elesettek emléke előtti legjobb tisztelgés az, ha az Egyesült Államok befejezi küldetését, és a szabadság elterjesztésével lerakja a béke alapjait. Az elnök szerint az Irakban a terrorizmus ellen vívott háború további áldozatokat, időt és elszántságot fog követelni.