A képviselőház után a szenátus is rábólintott a visszaeső bűnözők ellenőrzését szigorító törvényre Franciaországban. A szigorítás értelmében elektromos karkötő viselését írhatják elő ezentúl a feltételesen szabadlábon lévő visszaesőknek.

A visszaeső bűnőzökre vonatkozó törvényt - melynek új eleme az elektromos karkötő használatának franciaországi bevezetése - szerda este elfogadta a francia szenátus. Az igazságügyi minisztérium, a nemzetgyűlés által két hete elfogadott törvényjavaslatát az elektromos karkötő viselésének bevezetése miatt, első olvasásban elvetették a szenátorok. A törvényt a karkötőhasználat szigorú feltételeinek meghatározása után fogadták el másodszorra.

Eszerint az ellenőrzés megkönnyítésére szolgáló elektromos karkötő viselése csak a legalább tíz év szabadságvesztésre ítélt, feltételes szabadlábon, bírói felügyelet alatt lévő, nagykorú visszaeső bűnőzök esetében alkalmazható, az elítélt egyetértése esetén, maximum négy évig, a nemzetgyűlés által kezdeményezett tíz év helyett. A szenátorok újrafogalmazták a képviselők által megszavazott azon intézkedést, amely kizárja egészségügyi okokból a büntetés felfüggeszthetőségét abban az esetben, ha az elítélt "feltételezhetően súlyosan zavarná a közrendet".

A szenátus 22 évben határozta meg a kötelezően letöltendő szabadságvesztés hosszát életfogytiglani tartó börtönbüntetés esetében. A képviselők 25 évet javasoltak eredetileg. A kiskorú bűnőzök két év átmeneti elzárása utáni, zárt nevelő intézetben, nyolc hónapig tartó elhelyezéséről szóló intézkedést, a szenátorok törölték a törvényből.