Egymillió baromfit pusztítottak el Kínában

2005.11.06. 10:04

Újabb madárinfluenza-fertőzési gócot fedeztek fel Kínában, két héten belül már a negyediket. Emiatt több mint egymillió baromfit öltek le, hogy megállítsák a madárinfluenza terjedését.

Több mint egymillió baromfit öltek le Kínában a madárinfluenza miatt a hadsereg segítségével az észak-keleti Liaoning tartományban - közölte vasárnap a kínai sajtó. A China News Service (CNS) jelentése szerint a tömeges baromfiirtásra azután került sor, hogy pénteken újabb madárinfluenza-fertőzési gócot fedeztek fel, két héten belül már a negyediket.

Az erősítésül hívott rendőröknek és a hadseregnek az állatok levágásában való segédkezés mellett az a feladatuk, hogy elszigeteljék a fertőzött területeket, fertőtlenítsék az embereket és azokat a járműveket, amelyeknek a terület elhagyását engedélyezték.

Több mint 30 ellenőrző pontot állítottak fel a tartományban és mintegy 50 tonna fertőtlenítő anyagot használtak máris fel - írta vasárnapi számában a Liaoning Daily című napilap. Közben a kínai mezőgazdasági minisztérium hatvan millió adag oltóanyagot küldött a fertőzött zónához közel fekvő területekben nevelt baromfiállomány részére - tette hozzá a CNS.

KAPCSOLÓDÓ CIKK