Meciart az éjszaka kórházba szállították

2005.11.12. 15:46

Kórházba szállították szombatra virradóra Vladimir Meciar volt szlovák miniszterelnököt. A politikus családja csak annyit árult el a sajtónak, hogy Meciarnak súlyos kétoldali tüdőgyulladása van.

Kórházba szállították szombatra virradó éjszaka Vladimír Meciart, az ellenzéki Néppárt - Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom (LS-HZDS) elnökét, háromszori szlovák exkormányfőt.

Mivel a trencséni korházban fekvő politikus állapotáról a családja nem kíván nyilatkozni, a rövid szombati közlésből csak az derül ki, hogy Meciarnak súlyos kétoldali tüdőgyulladása van.

A szlovák kereskedelmi hírügynökség, a SITA megkeresésére Pavol Sedlácek, a trencséni kórház igazgatója sem volt hajlandó válaszolni a kérdésre, vajon mennyire komoly a beteg állapota.

Tudni lehet, hogy Meciart a kórház fertőző osztályán ápolják, ahol a látogatás tilos, ellenben a közeli hozzátartozóit, így a feleségét - aki orvos -, beengedik a betegszobába. A politikus a Trencsén (Trencín) közelében fekvő Trencsénteplicen (Trencianské Teplice), saját Elektra nevű villájában él, és többnyire csak a parlamenti ülésszak idején tartózkodik Pozsonyban. A hét első felében még jelen volt a törvényhozás ülésén.

KAPCSOLÓDÓ CIKK