Kisiskolásokat raboltak el Haitin

2005.12.02. 9:14

Tizenegy kisdiákot ejtettek fogságba fegyveresek Haitin, és váltságdíjat követeltek értük. A gyerekeket végül kisebb összegért sértetlenül szabadon engedték. A közelmúltban több emberrablás is történt Haitin.

Fegyveresek kerítettek hatalmukba egy iskolabuszt tizenegy kisdiákkal Haitin. Az elrabolt gyerekeket kisebb váltságdíj fejében végül sértetlenül szabadon engedték - közölte a rendőrség. A gyerekeket szállító iskolabuszt helyi idő szerint csütörtökön Port-au-Prince egyik elővárosának főútvonalán állították meg és térítették el a járműre felszálló fegyveresek.

Az útonállók kezdetben tetemes váltságdíjat követeltek, de amikor rájöttek, hogy a rendőrség a nyomukban van, elfogadták a mintegy 4000 dollárnak megfelelő, felajánlott összeget és elengedték a gyerekeket, akik között egy amerikai állampolgárságú kisdiák is volt - mondta Michael Lucius rendőrfőnök. A tizenegy kisiskolás mindegyike épen és egészségesen kiszabadult.

Az utóbbi néhány napban legkevesebb négy embert raboltak el váltságdíj reményében Haitin, köztük egy amerikai hittérítőt, akinek szabadon bocsátásáért 300 ezer dollárt követelnek a bűnözők.

KAPCSOLÓDÓ CIKK