Heves esőzések várhatók Észak-Olaszország középső részén. Róma környékén árvízveszély van. Ugyanakkor az ország Alpesi vidékein hóátfúvások nehezítik a közlekedést.

Heves esőzés és havazás várható Olaszország északi és középső részében - figyelmeztetett szombaton az olasz polgári védelem. Ezekben a körzetekben fennáll a hóátfúvások veszélye az utakon, illetve annak, hogy a folyók kilépnek medrükből. Különösen súlyos a helyzet az olasz főváros, Róma környékén, ahol ötven éve nem tapasztalt magasságba emelkedett a Tevere vízszintje, s már-már áradással fenyeget a folyó a napok óta tartó heves esőzések következtében.

Szombatra virradó éjszaka Olaszország alpesi hegyvidéki részein több autóúton akadozott a forgalom a hóátfúvások miatt. Torino és Savona között több kilométeres forgalmi dugó keletkezett, lezárták az Olaszországot Franciaországgal összekötő, a Fréjus alagúton átvezető autópályát. Fennakadások voltak a teherszállításban a Mont Blanc közelében lévő alagútnál is. Az ország északkeleti részében, Trentino Alto Adige körzetben, az Ausztriával határos részen a hegyekben várhatóan mínusz 19 Celsius-fokra süllyed a hőmérséklet.

A meteorológusok arra számítanak, hogy Velencében megemelkedik a víz szintje és víz alá kerül a híres Szent Márk tér. Olaszország középső részén, a Tirrén-tenger partvidékén, Toscana, Umbria és Lazio körzetben erős széllökésekre, heves záporokra és viharokra lehet számítani.