Tizenkilenc iraki katonát öltek meg lázadók Bagdadtól északra, Adaim településnél. A katonákat csapdába ejtették a felkelők: út menti bombát robbantottak járműveik mellett, majd lőni kezdtek rájuk.

Tizenkilenc iraki katonát megöltek, kettőt pedig megsebesítettek iraki lázadók szombaton Bagdadtól száz kilométerre északra, Adaim település térségében. A katonákat csapdába ejtették a felkelők: előbb út mentén elhelyezett pokolgépet robbantottak a járőrözők járműve mellett, majd lőni kezdtek rájuk.

Pénteken ugyancsak út mentén elrejtett pokolgép robbanása ölt meg tíz amerikai tengerészgyalogost, tizenegyet pedig megsebesített a Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra fekvő Fallúdzsában.

A hét közepén George Bush amerikai elnök az amerikai katonák fokozatos hazavezénylését ígérte az iraki erők megerősödésének függvényében, de elutasította, hogy kitűzzék a csapatkivonás menetrendjét. Az annapolisi haditengerészeti főiskolán mondott beszédben Bush a hangsúlyt az iraki erők kiképzésére helyezte, kiemelve, hogy az irakiak egyre inkább képesek megvédeni magukat és országuk szuverenitását.