Tizennégyen haltak meg a beomlott csuszovoji uszodában

2005.12.05. 13:54

Összesen 14 ember vesztette életét a vasárnapi csuszovoji uszodaszerencsétlenségben Oroszországban. A vasbeton födém alázuhanó darabjai tíz gyereket és négy nőt sújtottak halálra az uráli városban. A helyi hatóságok halált okozó gondatlanság miatt nyomoznak.

Tizennégyre emelkedett a halálos áldozatok száma a vasárnapi uráli uszodabalesetben. Az oroszországi Permtől 150 kilométerre délre fekvő Csuszovojban a Delfin nevű uszoda vasbeton teteje omlott rá a fürdőzőkre. Tíz gyerek és négy nő vesztette életét az lezuhanó betondarabok miatt. 11 ember sérült meg, közülük kilencet kellett kórházba szállítani. A korábbi hírek még nyolc halottról szóltak.

Oleg Csirkunov, a Permi terület kormányzója a 12 éve épült uszoda építése és üzemeltetése során elkövetett szabálytalanságokkal okolta a szerencsétlenséget. A helyi ügyészség több ember halálát okozó gondatlanság gyanújával indított eljárást. Az uszodát egy augusztusi vizsgálat során üzemképesnek találták.

A csuszovoji szerencsétlenség a moszkvai Transvaal Akvapark élményfürdő kupolájának tavaly februári beomlására emlékeztet. Az ügyészség szerint az Akvapark tetejének leomlását, aminek 28 halálos áldozata és száznál több sérültje volt, konstrukciós hiányosságok okozták. A projektum főépítésze, Nodar Koncseli ellen vádat emeltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK