Kissé nőtt Bush népszerűsége

2005.12.08. 8:21

Az előző havi mélyponthoz képest nőtt George Bush népszerűsége - derült ki egy New York Timesban közölt felmérésből. Az amerikai elnökről az emberek 40 százaléka formált kedvező véleményt. A megkérdezettek kétharmada szerint ugyanakkor az ekln9ök nem tudja, hogyan arathat győzelmet Irakban.

Növekedett valamelyest George Bush amerikai elnök népszerűsége, de az amerikaiak többségének továbbra is kételyei vannak afelől, hogy képes-e megbirkózni az iraki háborúval - ez derül ki a The New York Times című napilap és a CBS által szerdán közzétett felmérésből. A december 2 és 6 között telefonon végzett felmérés szerint a megkérdezettek 40 százalékának volt kedvező véleménye az elnökről, ami 5 százalékos emelkedést jelent a múlt havi, 35 százalékos mélyponthoz képest. 53 százalékuk azonban továbbra sem ért egyet Bush politikájával, szemben a múlt havi 57 százalékkal.

Bár jelentősen nőtt (47 százalékról 56 százalékra) azok aránya, akik erősnek gondolják az amerikai gazdaságot, 52 százalék úgy véli: a Bush-kormányzat szándékosan megtévesztette a közvéleményt az iraki háború kirobbantásakor, Az emberek 28 százaléka valamennyi amerikai katona hazahívását szorgalmazza Irakból. A felmérésben részt vevők 68 százaléka úgy látja, hogy Bush-nak - az elmúlt idők beszédeit alapul véve - nincsen világos terve, hogy hogyan arasson győzelmet Irakban az Egyesült Államok.

KAPCSOLÓDÓ CIKK