Hóviharok zúdultak vasárnap Görögország észak-nyugati és középső részére. A hó falvakat vágott el a külvilágtól. Olaszország tengerpartjain az erős, jeges szélviharok okoznak fennakadást a hajóforgalomban.

Hó borította be a Görögország középső részén fekvő Karditsza és Trikala városokat, és megközelíthetetlen 40 falu a körzetben. Az észak-nyugati Grevena és Kozani tartományokat sújtó hóviharok villamos vezetékeket rongáltak meg, és ez áramszünetet okozott legalább 20 faluban.

Olaszország tengerpartjain, elsősorban Triesztben és a déli kikötőkben az erős, jeges szélviharok okoznak fennakadást a hajóforgalomban. Liguriában, Genova környékén a hó is esett, tucatnyi kidőlt fához, beszakadt tetőhöz hívták a tűzoltókat az elmúlt napokban - írja a la Repubblica internetes oladala.

Dél-Olaszországban a hirtelen leesett, nagy mennyiségű esőtől megáradtak a patakok, és elöntöttek több lakott területet. Családokat kellett kitelepíteni. Az előrejelzések szerint Dél-Európában továbbra is csapadékos napok várhatók.

[origo]/MTI