Márciustól indulhat az iraki csapatkivonás

2005.12.13. 9:17

A Time szerint márciusban indulhat az amerikai brit csapatkivonás Irakból. A brit lap egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozik. A brit védelmi tárca szerint a kivonás inkább a körülményektől függ, és nincs konkrét időponthoz kötve.

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia akár már jövő év márciusában megkezdheti Irakban állomásoztatott csapatai kivonását - írja a Times című brit lap. Az újság neve elhallgatását kérő nyugati diplomatára hivatkozik, aki szerint jövőre egyre gyorsuló ütemben valósul majd meg a csapatkivonás. Az erről dönteni hivatott brit és amerikai hivatalos személyek az e heti iraki parlamenti választást egyfajta jeladásnak tekintik a csapatkivonás megkezdéséhez.

A brit védelmi minisztérium egyik szóvivője szerint a Times tudósításában foglaltak összhangban állnak a londoni kormány korábbi nyilatkozataival, de azt, hogy a csapatkivonás 2006 márciusában megkezdődik, nem volt hajlandó megerősíteni. A fokozatos csapatkivonásra vonatkozó tervünk inkább a körülményekhez, mintsem konkrét dátumokhoz kötődik - mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK