Négy palesztin vesztette életét egy gépkocsi elleni izraeli légicsapásban szerdán a Gázai övezetben. Az áldozatok a Népi Ellenállás Bizottságai elnevezésű militáns csoportosulás tagjai. A csoport bosszút esküdött.

Szemtanúk szerint legkevesebb két rakétát lőtt ki a palesztinok járművére egy izraeli repülőgép az Izrael és a Gázai övezet határán fekvő Karni átkelőhely közelében. Egy héten belül ez volt a harmadik ilyen izraeli akció. A rakétacsapásban a Népi Ellenállás Bizottságai elnevezésű militáns csoportosulás négy tagja halt meg, négy másik személy megsebesült.

Az izraeli hadsereg megerősítette a rajtaütést, azt állítva, hogy a palesztin aktivisták támadást akartak elkövetni - nem részletezett - izraeli célpontok ellen. A hadsereg szóvivője szerint a robbanás azért volt olyan pusztító erejű, mert a járműben robbanószert szállítottak.

Nabíl Abu Rudeina, a Palesztin Hatóság szóvivője elítélte, és a palesztin nép ellen elkövetett szörnyűséges bűnnek minősítette a rakétatámadást. Azzal vádolta Izraelt, hogy az erőszak eszkalációjával a január 25-re kitűzött palesztin parlamenti választásokat akarja meghiúsítani. Felszólította az Egyesült Államokat, hogy haladéktalanul avatkozzon be, és vessen véget a gyilkosságoknak.

A Népi Ellenállás szóvivője kijelentette, hogy bosszút állnak a halottakért. Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai elnevezésű radikális palesztin szervezet szintén bosszút esküdött.

Izrael azután újította fel a célzott likvidálásokat, hogy december 5-én egy palesztin merénylő, az Iszlám Dzsihád szervezet tagja, öt izraeli életét oltotta ki egy öngyilkos merényletben Netanjában.