A cseh piacon több mint 160 millió forintnak megfelelő értékű - körülbelül 19 kilogrammnyi - heroinnal bukott le egy magyar kamionos a szlovák-cseh határon. A férfit előzetesbe helyezték, várhatóan kábítószer-csempészet miatt indul ellene eljárás.

Körülbelül 19 kilogramm heroint találtak a cseh vámosok egy magyar kamionban a Pozsony-Prága autópályán lévő szlovák-cseh határállomáson - jelentette szombaton este a Prima kereskedelmi televízió. Josef Moravec, a dél-morvaországi vámosok szóvivője szerint az eset péntek este történt. A kábítószert először egy speciális, nagyteljesítményű röntgengéppel fedezték fel, majd a drogkereső kutya a konkrét rejtekhelyet is megtalálta, a hivatalos papírok szerint kaucsukot szállító kamionban.

"A heroin a tehergépkocsi vezetőjének a kabinjában volt elrejtve. Összesen 37 zacskót találtunk, mindegyikben 515 gramm heroin volt" - mondta a szóvivő. A magyar teherkocsi vezetőjét előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség. Valószínűleg kábítószer csempészés gyanújával indítanak büntetőeljárást ellene.

Brestilav Brechta, cseh bűnügyi szakértő megállapította, hogy az elkobzott heroin értéke a cseh piacon legalább 19 millió (körülbelül 161,5 millió forint). A szakértő úgy vélte, hogy a drogot a nyugat-európai piacokra szánták.