Megbénította Japánt a napok óta hulló hó

2005.12.23. 8:45

Péntekre megbénította a vasúti és légi közlekedést a havazás Japán északi és középső részén. A távol-keleti országban egy hete hullik a hó, Japán egyes részein eléri a két métert a hó vastagsága.

A sűrű és tartós havazás pénteken nagyrészt megbénította a vasúti és légi közlekedést Japán északi és középső részein. A hóvihar miatt 24 légi járatot töröltek pénteken a távol-keleti országban. Az előző napon 14 nemzetközi és 104 belföldi repülőjárat nem tudott elindulni a rossz idő miatt. A rendkívüli időjárás miatti balesetekben eddig egy ember meghalt, több százan megsérültek.

Kisebb szünetekkel már egy hete szakad a hó a távol-keleti szigetország északi részén. A japán meteorológiai intézet előrejelzése szerint 60 centiméternyi friss hó hullik le szombat reggelig az északi tartományokra, 40 centiméternyi a középső régióra. Az ország egyes részein két méter vastagságúra hízott a hóréteg a csütörtöki hóvihar után.

A nehézségek ellenére péntek reggelig sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást az északi Niigata tartomány teljes területén, ahol csütörtökön 650 ezer fogyasztó volt kénytelen nélkülözni a villanyáramot hosszabb-rövidebb ideig.

KAPCSOLÓDÓ CIKK