A nehéz terep ellenére, megfelelő felszerelés nélkül indult hegyet mászni egy budapesti férfi Romániában. Hamarosan megszakadt a kapcsolata társaival. Végül egy sziklán találtak rá, szinte teljesen összefagyott.

Vészesen lehűlt testhőmérséklettel találtak rá egy magyar turistára a mentőalakulatok hétfőn a közép-romániai Torockói-hegységben - közölték helyi hatóságok. Az 52 éves budapesti személy barátaival úgy döntött, hogy a karácsony másnapját hegymászással töltik. Mivel azonban a hegyvidéki terep nehéznek és veszélyesnek bizonyult, a társaság délután felhagyott a hegymászással.

Egyikük azonban annak ellenére is folytatta útját, hogy nem volt megfelelő felszerelése. Egy idő után társaival megszakadt a kapcsolata. A csoport este értesítette a mentőszolgálatot. Két órával a bejelentés után bukkantak rá a kezén és lábán megfagyott férfire, aki egy sziklán rekedt, és horzsolásos sebeket is szerzett. A sérült kimentése a hegyről öt órán át tartott, majd a Nagyenyed (Aiud) városában lévő kórházba szállították.