Lelőttek egy kést szorongató férfit a rendőrök kedden New Orleansban. A férfi a többszöri felszólítás ellenére sem engedelmeskedett, hanem megindult a rendőrök felé. A rendőrség állítja: fellépésük nem volt túlzott.

Lelőttek a rendőrök egy ideges, kést szorongató férfit a nyílt utcán New Orleansban. A 38 éves férfit egy üzletben történt szóváltás után igazoltatták. Az őt körülvevő rendőrök többször ráparancsoltak, hogy dobja el a kését, és feküdjön a földre. Megpróbálták könnygázzal ártalmatlanná tenni, majd akkor nyitottak rá tüzet, amikor egyikük felé megindult késével a kezében. A Times Picayune című helyi lap szerint szinte megszámolni sem lehetett a lövéseket.

A rendőrség szóvivője szerint a rendőrök életveszélyben voltak, és fellépésük nem volt túlzott. Azt azonban bejelentette, hogy az érintetteket más szolgálati helyre helyezték át a belső vizsgálat eredményéig.

Az eset ismét a bírálatok kereszttüzébe vonta a hurrikán sújtotta város rendőreit. Két New Orleans-i rendőrt a múlt héten bocsátottak el, miután októberben brutálisan összevertek egy embert őrizetbe vétele közben, egy harmadikat pedig felfüggesztettek, miután megverte a jelenetet lefilmező operatőrt.