Tíz szabadságon lévő katona meghalt, négy másik megsebesült, amikor a tamil lázadók bombát robbantottak teherautójuk alatt Sri Lankán. December eleje óta 33 kormánykatona vesztette életét merényletekben.

Akna robbant egy katonai teherautó alatt kedden a Sri Lanka északi részén található Jaffna-félszigeten. Tíz katona életét vesztette, négy másik megsebesült - jelentette be a colombói védelmi minisztérium. Praszad Szamaraszinghe, a hadsereg szóvivője közölte, hogy a szabadságos katonák a repülőtérre tartottak a teherautón (egy másik forrás szerint autóbuszon), amikor az akna felrobbant közvetlenül a jármű alatt.

A tamil kisebbség a szigetnek ezen a részén, valamint a keleti felének bizonyos területein van többségben a szingalézekhez képest. A tamilok lázadószervezete, a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) is ezeken a területeken aktív. Az utóbbi hónapokban kiújultak a harcok a feleklők és a hadsereg között. December 4-e óta 33 kormánykatona halt meg olyan erőszakos cselekményben, amelyet a lázadók számlájára írnak.