Elraboltak egy öttagú német családot Jemenben. Múlt héten osztrák és svájci turistákat ejtettek túszul jemeni fegyveres törzsek, de mind a négy turistát sértetlenül elengedték.

Elraboltak egy öttagú német családot Jemenben. "A tettesek valószínűleg ezúttal is valamely törzshöz tartoznak" - közölte egy szanaai kormánytisztviselő. A berlini külügyminisztérium megerősítette, hogy egy német család öt tagja eltűnt az országban, hozzátéve, hogy egy nagyobb turistacsoporthoz tartoznak. A nyilatkozó tisztségviselő szerint az emberrablás akkor történt, amikor a csoport Áden kikötővárosból kirándulni ment az ország nyugati részén lévő Sabva tartományba. Az emberrablók eddig nem közölték, hogy követelnek-e valamit foglyaik szabadon bocsátásért cserébe - tette hozzá.

A központi hatalom ellenőrzése alól kicsúszó fegyveres törzsek gyakran ejtenek túszul turistákat Jemenben, de tárgyalások eredményeként általában sértetlenül szabadon engedik őket. Ez idén a harmadik olyan emberrablás a szegény arab országban, amelynek áldozatai nyugati állampolgárok. A múlt héten két osztrákot, egy hónappal ezelőtt pedig két svájcit ejtettek túszul. Mindkét esetben azt követelték, hogy a hatóságok engedjék szabadon bebörtönzött családtagjaikat. Mind a négy turista sértetlenül kiszabadult.