Visszavitték a brazíliai Porto Velho börtönébe azt a gengsztert, akinek áthelyezése miatt börtönlázadás tört ki vasárnap. A több mint 200 túszt ejtő rabok ezért vérontás nélkül befejezték a lázadást, és elengedték a túszokat.

Vérontás nélkül, a túszok szabadon engedésével ért véget szerdán a többnapos lázadás a Porto Velho-i börtönben. Az észak-brazíliai Rondónia szövetségi állam székhelyén található intézményben vasárnap ejtettek túszul kétszáznál is több látogatót a rabok. A lázadók azt követelték, hogy egyik társukat - vezetőjüket - helyezzék vissza az Urso Branco börtönbe, és menesszék az áthelyezését elrendelő ügyészt. A rabok attól tartottak, hogy az új börtönben a rivális bandák miatt a gengszter élete nincsen biztonságban. A hatóságok végül beleegyeztek Edinildo Paula de Souza gengsztervezér visszaszállításába.

Renato Eudardo de Souza, a szövetségi állam biztonsági hivatalának vezetője szerdán bejelentette: a rabok elengedték a túszokat. Senki nem sebesült meg, halálos áldozatok sem voltak. Korábban a rabok azt állították, hogy tizenhat társukat megölték.

A gengszter november 24-én szökött meg az Urso Brancóból egy, a veteményeskertben ásott alagúton át. December 21-én elfogták, és egy másik börtönben helyezték el. Az igen veszélyesnek számító 27 éves bűnöző harmincéves szabadságvesztését tölti gyilkosság és fegyveres rablás miatt. A helyi média szerint ő szervezte a börtönben tavaly áprilisban kitört lázadást is, amelyben tizennégy rab vesztette életét.