Hófúvás és jegesedés akadályozza a közlekedést szinte egész Európában. Olaszországban nyolcan haltak meg közlekedési balesetekben a jeges utakon az év utolsó napján. Eközben Görögországban tavaszias meleg idő van.

Szombaton szerte Németországban hófúvások és jeges vasúti sínek akadályozták a közlekedést, sok balesetet okozva: a München-Salzburg autópályán rövid idő alatt 13 gépkocsi csúszott egymásba, két ember sérülését okozva, Alsó-Szászország déli térségének közútjain pedig 20 baleset történt szombatra virradóra.

Heves hóviharok tomboltak szombatra virradóra Lengyelország középső és déli részén. A Varsó és Gdansk közötti autópálya szinte elmerült a hótengerben. A lengyel rendőrség felszólította a gépkocsivezetőket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak.

Franciaországban és Belgiumban is közlekedési káoszt okozott a hatalmas mennyiségű hó szombat délelőtt, késnek a vonatok és légi járatok. Az Ardennekben lévő Bastogne-ban a rárakódott hó súlyától beszakadt a korcsolyapálya sátortető szerkezete, de szerencsére senki nem sérült meg.

Nyolcan haltak meg közlekedési balesetekben Olaszországban az év utolsó napján a behavazott, jeges utakon. A legsúlyosabb ütközés a közép-olaszországi Abruzzo tartományban volt, ahol két autóbusz és több gépkocsi karambolozott az A25-os autósztrádán. A balesetben öten meghaltak és legalább 12-en megsebesültek. Ugyancsak halálos végű baleset történt az A3 jelzésű autópályán, Salerno és Reggio Calabria között, ahol két megcsúszott autó frontálisan ütközött össze. Az észak-nyugati Piemont tartományban Torino és Bardonecchia között 17 kocsi rohant egymásba az erős hóesésben, de itt csupán hatan sérültek meg könnyebben. Valamennyi útszakaszt lezárták, tovább nehezítve az amúgy is akadozó közlekedést.

Egész Olaszországban tovább tart a mediterrán vidéken szokatlanul zord időjárás. Mínusz 13,3 fokot mértek az északi Friuli tartományban, az Udine közelében fekvő Zoncolanban. Milánóban szombaton 48 órás hóriadót rendeltek el. Toszkánában szinte megállás nélkül havazik, de nem kíméli a fagy Rómát sem, ahol 24 órán belül már a harmadik hajléktalan fagyott meg.

Közben Görögországban tavaszias melegben köszöntik majd az újesztendőt. Krétán szombat délelőtt 18 Celsius fok, Athénban 16 Celsius fok meleget mértek

A péntek esti erős havazás komoly gondokat okozott szombaton a svájci légi közlekedésben. A genfi repülőtéren 20 járatot töröltek, vagy pedig más repülőterekre irányították őket, és akadt olyan gép, amely két órát késett. A zürichi légi kikötőben is legalább egy órás késést jelentett a járatoknak, mire a hókotrót le tudták takarítani a kifutó- és leszálló pályákat. A baseli Mulhouse repülőteret ideiglenesen le is zárták, itt is több órás késéseket jelentettek.