Bár az idő múlásával egyre kisebb az esély arra, hogy túlélőket találjanak, a mentőcsoportok még dolgoznak a németországi Bad Reichenhallban, ahol hétfőn beomlott egy jégcsarnok tetőszerkezete. Eddig 11 holttestet emeltek ki, hat embert pedig még keresnek.

Akár tizenhét áldozata is lehet a németországi Bad Reichenhallban történt hétfői délutáni szerencsétlenségnek, amikor a hóesésben berogyott egy fedett korcsolyapálya tetőszerkezete. Eddig 11 holttestet emeltek ki és azonosítottak a hatóságok, és további hat személyről tudnak, akik biztosan a romok alatt rekedtek.

Az azonosított elhunytak között nyolc gyerek, illetve fiatal kamasz van. 35 sérültre bukkantak eddig, közülük tizennyolcan kerültek kórházba. Noha még kedd reggel is 360 hivatásos és önkéntes dolgozott a helyszínen, a tető széthullott vasbeton tömbjei miatt továbbra is lassan jutnak a keresésben előre. A tűzoltók közben cáfolták azt a híresztelést, hogy a romok alól kopogtatást hallottak volna.

A város polgármestere szerint a hómennyiség hétfőn nem érte el a tetőn a biztonsági határértéket. Kijelentését a jégcsarnok mérésére alapozta, amit az egyik munkatárs végzett el a baleset napján. Ugyanakkor a további havazás miatt az utánpótláscsapat hétfő késő délutáni jégkorongedzését már lemondták.

Mint kiderült, a helyi sajtóban már korábban is folyt vita az 1970-ben épült 60x30 m-es korcsolyapálya állapotáról.