Az izraeli tüzérség kedd este ágyúval lőtte a Gázai övezet északi részét, megtorlásul amiatt, hogy palesztin fegyveresek újabb rakétákat lőttek ki a zsidó állam területére - közölték palesztin és izraeli forrásokból.

Gázai övezeti palesztin lakosok erőteljes robbanásokról számoltak be, az izraeli hadsereg pedig megerősítette, hogy tüzérsége ágyúval lőtte a palesztin terület északi részét. Az ágyútűzben senki sem sebesült meg.

Palesztin fegyveresek előzőleg újabb rakétákat lőttek ki a Gázai övezetből Izrael területére. Az egyik ilyen, házilagos készítésű lövedék eltalálta a Gázai övezet és Izrael határától két kilométerre fekvő Szderót város egyik benzinkútját. A létesítményben kisebb károk keletkeztek, személyi sérülés azonban nem történt.

Palesztin szélsőségesek már kedd délelőtt is tucatnyi rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a zsidó állam területére, a lövedékek mindazonáltal nem követeltek áldozatokat és nem okoztak anyagi károkat sem - közölték izraeli katonai forrásokból.

Az elmúlt időben megszaporodtak az Izrael elleni rakétatámadások, emiatt Izrael a múlt héten tilalmi zónát létesített a Gázai övezet északi részén, hogy elejét vegye a további hasonló fegyveres incidenseknek. A tilalmi zónában korlátozzák a palesztinok mozgását.