Eufor-katonák rajtaütés közben megölték egy háborús bűnökkel gyanúsított boszniai szerb férfi feleségét. A körözött férj és kisfia életveszélyes sebesüléseket szenvedtek. A helyszín biztosítása magyar katonák feladata volt, de a rajtaütésban nem vettek részt - értesült az [origo].

Csütörtökön az Európai Unió boszniai békefenntartó haderejének (Eufor) katonái egy rajtaütésben Kelet-Boszniában megölték egy háborús bűnökkel gyanúsított boszniai szerb férfi feleségét, a körözött személyt és kisfiát pedig életveszélyesen megsebesítették - közölték rendőrségi forrásból.

Emlékszik még?
Sólyom László elnökké választása, a pápa halála a 10. bolygó felfedezése, kézilabda vb-bronz: mind-mind tavaly történt. És mi még? Itt megtudja.Ez történt 2005-ben

A katonák a kelet-boszniai Rogatica város közelében egy faluban tűzfegyverekkel támadtak rá a gyanúsítottra, Dragomir Abazovicra, aki ellen 1999-ben adtak ki elfogatóparancsot a boszniai hatóságok. A 47 éves Abazovic, felesége és 11 éves fiuk, Dragoljub életveszélyes sérüléseket szenvedtek - mondta a rendőrségi szóvivő.

Mindhármukat az eset színhelyétől nem messze fekvő Foca város kórházába szállították, ahol az asszony nem sokkal később belehalt sérüléseibe. Abazovicot súlyos fejsérülésekkel kezelik - közölték kórházi forrásból.

Az [origo] kérdésére elmondták a Honvédelmi Minisztériumban, hogy az akció helyszínét magyar katonák biztosították, "de a rajtaütésben nem vettek részt, mert nem az a dolguk Boszniában."