Feltehetően megtalálták az utolsó halálos áldozatot a Bad Reichenhall-i jégcsarnok beomlott teteje alatt. A középkorú nőt csütörtökre virradó éjjel, tizenötödikként emelték ki a romok alól.

Kiemelték a tizenötödik - feltehetően az utolsó - halálos áldozatot is csütörtökre virradóra a bajorországi Bad Reichenhall jégcsarnokának beomlott teteje alól. A mentőalakulatok ezúttal egy negyven év körüli nő holttestét húzták ki a romok alól. Ő volt az utolsó személy, aki még szerepelt az eltűntek listáján. Német illetékesek korábban úgy nyilatkoztak, hogy ha a nő holttestét is megtalálják, befejezik a kutatást az áldozatok után, és megkezdődik a romeltakarítás.

A jégcsarnok tetejének beomlásakor 34 személy sérült meg. Közülük tizenhármat még kórházban ápolnak, de nincsenek életveszélyben.

Az 1971-ben épült létesítmény tetőszerkezete hétfőn omlott be, vélhetően a nedves hó súlya alatt rogyott össze. Szakértők azonban nem zárják ki, hogy építési hibák is elősegítették a tragédia bekövetkeztét. Ezt a feltételezést látszik megerősíteni, hogy a szomszédos Traunstein város ügyészsége gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást a jégcsarnok tetejének beomlása ügyében.