Megölte négy lányát egy osztrák férfi

2006.01.10. 12:56

Megölte négy lányát, majd önmagával is végzett egy alsó-ausztriai férfi egy családi veszekedés után. Az áldozatok 7 és 11 év közötti gyerekek voltak.

Az 50 esztendős, már nyugdíjas férfi a Bécs melletti Mauerbachban található családi házában hétfő késő este tettlegességig fajuló családi vitába keveredett a feleségével. A feldühödött férfi egy léccel súlyosan bántalmazta a 45 éves asszonyt, aki a szomszédokhoz menekült. A nőt fejsérülésekkel kórházba szállították.

A férj ezt követően meggyilkolta négy lányát, közöttük egy ikerpárt. Az áldozatok 7 és 11 év közöttiek. A tettes agyonlőtte a gyerekeit, majd egy ágyba fektette őket. Ezt követően kocsiba vágta magát, és Bécs felé vette az irányt.

A szomszédok időközben riasztották a rendőröket, akik zárva találták a ház bejárati ajtaját. A rendőrök nem jutottak be a házba egészen addig, amíg haza nem érkezett a tettes legidősebb lánya. A 21 esztendős lány nyitotta ki az ajtót és bukkant rá halott testvéreire.

A rendőrség a férfi mobiltelefonjának az azonosításával határolta be a tettes mozgási irányát, és útakadályt állított az osztrák fővárosnál. A menekülő férfi kocsijával megpróbálta áttörni a torlaszt, nekihajtott egy rendőrségi autónak. A rendőrök tüzet nyitottak rá, és az első jelentések szerint haslövéssel meg is állították. A boncolás derítette ki, hogy a dühöngő halálát nem rendőri fegyver okozta, a sarokba szorított férfi a kocsijában egy késsel szíven szúrta magát.