Beismerte Tony Blair brit miniszterelnök egy televíziós interjúban, hogy időnként felpofozta gyerekeit. Blair gyorsan hozzátette, hogy a legkisebb gyerekét, az ötéves Leót nem veri.

A brit miniszterelnök beismerte, hogy gyermeknevelés közben időnként lekevert egy-két pofont, de gyorsan hozzátette, hogy legkisebb gyermekét nem veri. Tony Blairt, aki épp a héten indította el a fiatalok utcai huliganizmusa elleni, elsősorban a szülők felelősségére építő kormányzati kampányt, a BBC tévé Newsnight című politikai magazinműsorában váratlanul arról kérdezték, hogy ő milyen fegyelmezési módszerekkel élt saját gyerekeivel szemben.

Blair egy pillanatra meghökkent, amire a riporternő azonnal lecsapott, nekiszegezve a kérdést: "Veri vagy verte-e ön a gyerekeit?". A kormányfő zavarában csak annyit mondott, hogy a legkisebb gyerekével másként bánik, mint az idősebbekkel. A riporter, félreértve a választ, elképedve kérdezte: "Micsoda? Ön veri a legkisebb gyerekét?" Mire Blair: "Nem, nem, pont fordítva értettem..." - vagyis elismerte, hogy idősebb gyerekeinek nevelése közben néha eljárt a keze.

A Blair házaspárnak négy gyermeke van; a legidősebb, Euan, 21 éves, a legkisebb, Leo, 5 esztendős.

A brit kormány tavaly elvetette azt a törvénykezdeményezést, amely a gyermekkorúak testi fenyítésének minden formáját megtiltotta volna; az ilyen fegyelmezési módszer a végül elfogadott változat szerint csak akkor számít vétségnek, ha "látható nyoma marad".