Meghalt madáinfluenza-fertőzésben egy 29 éves nő Indonéziában. A fiatal nő elhullott szárnyasokkal került érintkezésbe, és a H5N1 vírustól betegedett meg. A madárinfluenzának eddig 11 halálos áldozata volt Indonéziában.

Újabb halálos áldozata van Indonéziában a madárinfluenzának: egy 29 éves nő halt bele a fertőzésbe egy jakartai kórházban - közölték csütörtökön indonéz egészségügyi illetékesek. Az áldozat szerdán este halt meg, miután három nappal korábban bekerült  Jakarta fertőző betegségekre specializálódott kórházába.

Az indonéz egészségügy-minisztérium irányításával végzett tesztek alapján megállapították, hogy a fiatal nő, aki elhullott szárnyasokkal került érintkezésbe, H5N1 vírustól betegedett meg. A vizsgálati eredményeket még meg kell erősítenie az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hongkongi laboratóriumának.

Ugyancsak várják Jakartában egy közelmúltban meghalt 39 éves nő tesztjének eredményét, aki vélhetően szintén ebbe a fertőzésbe halt bele. A madárinfluenzának eddig hivatalosan 11 halálos áldozata volt Indonéziában.