Egy 13 éves lány vesztette életét Indonéziában a hétvégén, az előzetes eredmények szerint madárinfluenza miatt. Ő lehet a betegség13. halálos áldozata az országban, de feltehetően két testvére is madárinfluenzában szenved.

Újabb áldozata van a madárinfluenzának Indonéziában. A hét végén egy tizenhárom éves lány halt meg, míg két testvérénél a vizsgálat kimutatta a H5N1 vírus jelenlétét - közölte hétfőn a helyi egészségügy-minisztérium. Ha a helyi vizsgálatok eredményét az Egészségügyi Világszervezet (WHO) laboratóriuma is megerősíti, a lány a betegség 13. ismert halálos áldozata Indonéziában, a madárinfluenzában megbetegedettek száma pedig 20-re emelkedik.

Hariadi Wibisono, az egészségügy-minisztérium illetékese elmondta, hogy három pozitív esetet találtak a nyugat-jávai Indramayuban egy családon belül. Mint mondta, a lány az indramayui kórházban halt meg, míg 15 éves nővérét és 3 éves öccsét Jakartába szállították a madárinfluenzában megbetegedettek kezelésére fenntartott kórházba.

Az illetékes elmondta, hogy a városrészben, ahol a család él, tömeges baromfipusztulás történt. Egyelőre nem tudni, hogy ezek a szárnyasok voltak-e a vírushordozók.