Minibordélyok létrehozásával védené az utcalányokat a brit kormány - írja a Times. Egy korábbi felmérés szerint a gyermekbántalmazás mellett a nők kizsákmányolása és az ellenük elkövetett erőszak jelenti az egyik legsúlyosabb problémát Nagy-Britanniában.

Minibordélyok létrehozásával óvná a brit kormány a prostituáltakat a bántalmazástól - írja a Times. A brit belügyminisztérium kedden készült el annak a törvénynek a tervezetével, amely lehetővé tenné, hogy két prostituált, illetve egy cseléd dolgozhasson egy helyen. Jelenleg csak azok nem sértik meg a brit törvényeket, akik az utcán, egyedül ajánlják fel szexuális szolgáltatásaikat.

A brit belügyi tárca szerint így védhetők lennének az utcalányok, amire azért van szükség, mert egy korábbi felmérés szerint a gyermekbántalmazás mellett a nők kizsákmányolása és az ellenük elkövetett erőszak a legsúlyosabb problémák közé tartozik Nagy-Britanniában. A tervezetről további egyeztetések folynak, azt ugyanis elutasították, hogy a tervezet egész negyedeket különítsen el bordélyok létrehozására, de egyelőre azon is gondolkodnak a törvényalkotók, hogyan óvják meg a szomszédokat az esetleges kellemetlenségektől.