Pszichiátriai intézetbe utaltak be egy koreai származású, amerikai állampolgárságú hölgyutast, aki 10 ezer méter magasságban akarta kinyitni egy repülőgép ajtaját - közölték hétfőn koppenhágai igazságügyi illetékesek.

Az incidens vasárnap este zajlott le az SAS skandináv légitársaság Zürich és Koppenhága között közlekedő járatán. A 39 éves hölgy eddig ismeretlen okokból próbálta kinyitni a repülőgép egyik ajtaját tíz kilométeres repülési magasságon. Szerencsére az egyik utas kiáltozása és pilótafülkében kigyulladt vészjelző lámpa riasztotta a személyzetet. A hölgyet végül megfékezték és visszaültették helyére, szigorú őrizet alatt.

A Koppenhágába való érkezést követően egy elmegyógyintézetbe szállították a különös utast, aki így nem tudott megjelenni a dán főváros bírósága előtt, amely 11 napi fogvatartását rendelte el az utasok és a személyzet életének veszélyeztetése miatt. A pilóta ugyanakkor azt vallotta a rendőrségnek, hogy a hölgy a kabinban lévő nagy nyomás miatt nem tudta volna kinyitni az ajtót ilyen magasságban.