Összesen 77,6 százalékos volt a részvételi arány a palesztin parlamenti választásokon - közölte szerda este a palesztin választási bizottság. A Fatah a szavazatok 42, míg a Hamász 35 százalékát szerezte meg.

A bizottság szerint a részvételi arány a Gázai övezetben 81,6, míg Ciszjordániában 77,3 százalékos volt. Az összesített átlagba beleszámolták a biztonsági szolgálat tagjainak szavazatait is, akik szombat és hétfő között adták le voksaikat, és ők 92 százalékban vettek részt a választásokon.

A kelet-jeruzsálemi 6300 szavazásra jogosult palesztin közül az első jelentések szerint mintegy 3000-en éltek e jogukkal, de ott a szavazóhelyiségeket két órával később, közép-európai idő szerint este 20 órakor zárták. Nabíl Saat, a Fatah kampányfőnöke szerint pártja 42 százalékot szerzett a voksoláson a százalékával szemben. A Hamász szélsőséges iszlám mozgalom viszont azt közölte, hogy 50 százalék körüli eredményt értek el. A nábluszi an-Nadzsah egyetem által készített legfrissebb exit poll eredményei szerint a Hamász a voksok 42 százalékára számíthat, míg a Fatah a szavazatok 45 százalékát kapta.

A választási bizottság 24 órán belül hirdeti ki a nem hivatalos végeredményt.