Újabb áldozatokat követelt a rendkívül hideg idő Európa több országában. A lengyel rendőrség szerint szombaton újabb nyolc ember fagyott meg, ezzel a tél kezdete óta 199-er nőtt a fagy áldozatainak száma Lengyelországban. Romániában öten fagytak meg péntek éjjel. A szokatlanul hideg idő miatt a dél-franciaországi Toulouse-ban is megfagyott egy ember.

Újabb hajléktalanok fagytak meg Európa több országában a rendkívüli hideg miatt. A lengyel rendőrség szombati közlése szerint pénteken újabb nyolc személy vált a fagy áldozatává az országban. Ezzel a kilenc nappal ezelőtt kezdődött hideghullámban már 76-an fagytak meg, a tél kezdete óta pedig 199-en. Ez a szám már meghaladja a tavalyi halálozási adatokat, amikor 190-en haltak meg a hidegtől.

A hét eleji mínusz 35 fok után valamennyire enyhült az idő Lengyelországban, de még így is erősen 0 fok alatt maradt a hőmérséklet az ország nagy részén. Varsóban szombaton reggel mínusz 13 fokot mértek.

A Romániában nyolc napja tartó fagy szombaton újabb öt halálos áldozatot követelt, így már 55-en fagytak meg az országban alig több mint egy hét alatt. A román egészségügy-minisztérium adatai szerint legalább 18-an hajléktalanok voltak, akiknek halálát a kihűlésből következő szív- és légzési elégtelenség, valamint az alkoholfogyasztás okozta. Közben a Duna-deltában továbbra is több száz embert vág el a jég a külvilágtól. Bár a hét közepéhez képest némi enyhülés várható, a román meteorológia a hét végére mínusz 25 fok körüli hőmérsékletet jósolt.

A dél-franciaországi Toulouse-ban egy 43 éves hajléktalant akkor ért a végzetes szívroham, amikor szombaton elhagyta éjjeli menedékhelyét. Ő volt a harmadik, aki ezen a héten a hideg áldozatává vált Franciaországban.