Rakétaválasszal fenyegeti az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát Irán, amennyiben támadás éri. Iránnak 2000 kilométer hatótávolságú rakétái vannak. Az iráni forradalmi gárda parancsnoka azzal vádolja Amerikát, hogy nyugtalanságot szít az iráni ellenzékiek között.

Rakétaválasszal fenyegette meg az iráni Forradalmi Gárda vezetője az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát arra az esetre, ha megtámadják országát. Jahaj Rahim Szafavi tábornok emlékeztetett arra, hogy Iránnak 2000 kilométer hatótávolságú ballisztikus rakétái vannak. Izrael ezen a távolságon belül van Irántól. "Nem akarunk egyetlen országot sem megszállni. Hatékony védelmi intézkedéseket hozunk, ha megtámadnak minket" - mondta az iráni Forradalmi Gárda parancsnoka.

A tábornok, akinek szavait szombaton az iráni állami televízió idézte, azzal is vádolta Washingtont és Londont, hogy nyugtalanságot provokál Irán olajban gazdag dél-nyugati területén és robbanószerkezetekhez szükséges anyaggal látják el az iráni ellenzéket. A dél-nyugati Ahváz városában két pokolgép, összesen kilenc embert ölt meg január 21-én. A város Irak déli határa közelében fekszik, ahol jelenleg 8500 brit katona állomásozik.