Harmincketten vesztették életüket kedden Egyiptomban két súlyos buszbalesetben. Az egyik szerencsétlenség a Hurgada-Luxor autópályán, a másik a dél-egyiptomi Esznánál történt.

Az egyik szerencsétlenség áldozatai hongkongi turisták. Az őket szállító autóbusz a Vörös-tenger partján fekvő Hurgada fürdővárost és a történelmi Luxort összekötő autópályán nagy sebességgel haladt, amikor egy kanyarban felborult, és többször átfordult. A 44 utasból tizennégyen életüket vesztették, harmincan pedig megsebesültek - tudatták a Mena egyiptomi hírügynökség jelentésére hivatkozó beszámolók. Más jelentések szerint 29 hongkongi turista sérült meg, a harmincadik sérült egyiptomi. Túlélők beszámolója szerint a busz mintegy százötven kilométeres óránkénti sebességgel haladt.

A dél-egyiptomi Esznától délre tizennyolc egyiptomi vesztette életét, amikor buszuk összeütközött egy teherautóval. Huszonnégyen megsebesültek a balesetben - számolt be róla az egyiptomi média. A busz utasai - kopt keresztények, összesen 44-en - egy régi kolostornál tett látogatásról tartottak hazafelé, amikor a tragédia történt.

Egyiptomban az utak rossz állapota és a közlekedési szabályok hanyagolása miatt gyakoriak a közúti balesetek, amelyek a rendőrség becslése szerint évente mintegy hatezer emberéletet követelnek.