Szörnyű halálesetek tartják izgalomban ezekben a napokban a belga közvéleményt: hosszas per után csütörtökön hirdetett ítéletet a liege-i esküdtszék annak a férfinak a perében, aki még 2003 nyarán ötven késszúrással meggyilkolt egy 13 éves lányt, s szintén csütörtökön közöltek a lapok egy megdöbbentő hírt, miszerint Flandriában egy férfi megölte négytagú családját, és magával is végzett.

Ami az első esetet illeti, a tettesről, az 57 éves Christian Jungersről bebizonyosodott, hogy nem pusztán pedofil, de perverz is volt: áldozatának, a 13 éves Nadege-nek a gyilkosság után felmetszette a nyakát, felnyitotta a hasát, s levágta mellbimbóit. Mindezt állítólag szerelemből: korábban pénzzel, ajándékokkal halmozta el a lányt, de anyagi problémái támadtak, s attól tartott, "elveszíti" őt. Állítólag a gyilkosság után saját magát is meg akarta ölni, de nem volt hozzá bátorsága. Nadege-t egyébként úgy ismerte meg, hogy a nagyanyjának kezdett udvarolni, s így többé-kevésbé bekerült a rokonsági körbe. A lányt szerelmével üldözte, még házasságot is ígért neki, ha majd eléri a 18 éves életkort - de a nyomozás során kiderült, hogy más fiatalokat is házassági ígéretekkel próbált behálózni. Jungerst mellesleg nem csak a fiatal lányok érdekelték: a lakásán talált képek szerint a híres teniszezőnők is izgatták a fantáziáját, sőt, még a belga szenátus elnöknője, a már nagymama korú Anne-Marie Lizin is. Az esküdtszék csütörtökön este életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

A flandriai eset kapcsán annyit tudni, hogy a férfi korábban elköltözött élettársától és három gyerekétől. Válófélben voltak. A 38 éves apa azonban visszajárt a házba, hogy láthassa gyerekeit, s ilyenkor a szomszédok szerint gyakran tört ki veszekedés. Végül a jelek szerint elborult az agya, s egész családját kiirtotta: a hálószoba összes ablakát, ajtaját beragasztotta, majd két kályhát megrakott fával, s begyújtotta ezeket. Az öttagú családot a hálószobában találták meg: mindannyiukkal szénmonoxid-mérgezés végzett, bár az anyát és a három gyereket előzőleg nyilván elkábította valamivel. A nyomozók megtalálták a férfi búcsúlevelét is.