Izraeli légicsapás végzett az Iszlám Dzsihád bombamesterével

2006.02.05. 21:41

Izraeli légicsapásban életét vesztette vasárnap este az Iszlám Dzsihád palesztin szervezet két vezető gázai aktivistája, köztük a szervezet fő bombakészítő mestere - közölték palesztin forrásokból.

Palesztin biztonsági források közlése szerint az izraeli légierő harci gépei rakétákat lőttek ki két személygépkocsira Gázában. A lövedékek a járművek két utasát megölték, másik kettőt megsebesítettek.

Az Iszlám Dzsihádhoz közeli forrásokból megerősítették, hogy az egyik halálos áldozat Adnan Busztan, aki a szervezet rakéta- és robbanóanyag-gyártó részlegét vezette. Az izraeli hadsereg megerősítette a kettős légicsapás hírét, hozzátéve: olyan fegyvereseket szemeltek ki, akik részt vettek az izraeli célpontok ellen az elmúlt napokban végrehajtott palesztin rakétatámadásokban.

Az Iszlám Dzsihád radikális palesztin szervezet, amelynek tagjai számos támadást, merényletet követtek el izraeli célpontok ellen. Házilagos készítésű rakétáikkal a Gázai övezetből időről időre tűz alá veszik a zsidó állam déli részét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK