Beszakadt egy bajor szupermarket teteje

2006.02.07. 12:02

Leszakadt egy német szupermarket teteje. A Töbingen am Innben lévő bevásárlóközponthoz nagy erőkkel vonultak ki a mentők, de úgy tűnik, az esetnek nincsenek áldozatai. Eközben Lengyelországban is beszakadt egy újabb csarnoktető egy elhagyott ipartelepen.

Beomlott egy szupermarket teteje kedden Németországban, a bajorországi Töbingen am Innben. A hivatalos tájékoztatás szerint a balesetnek nincsenek áldozatai. A lapos tetős Netto bevásárlóközpont röviddel 11 óra előtt omlott be, amikor az üzlet már nyitva volt. A térségben az éjszakai órák óta erősen havazik. A mentők nagy erőkkel vonultak ki a szerencsétlenség helyszínére.

 "Nincsenek sérültek" - tájékoztatta a sajtót Klaus Zielinski, a faluhoz közeli Altötting önkormányzati tisztviselője. (Közigazgatásilag ehhez a városkához tartozik a település.) A tető valószínűleg lassan omolhatott be, így a benntartózkodóknak volt elég idejük arra, hogy kimeneküljenek - mondta. Ezzel egybehangzó tájékoztatást adott a körzeti tűzoltóság, amely szerint a tető a szó szoros értelmében nem szakadt be, inkább csak "megereszkedett", "megroggyant" és az esemény lassan játszódott le.

Eközben Lengyelországban is beomlott egy csarnok tetőszerkezete a hó súlya alatt. A keddi balesetben valószínűleg nincsenek sem halálos áldozatok, sem sérültek. Egy elhagyott gyártelep üresen álló üzemcsarnokának a teteje szakadt be ugyanis, az ország déli részén fekvő Zabrze bányászvárosban. A tűzoltóság mindenesetre keresőkutyákkal vonult ki a helyszínre. Nem zárható ki ugyanis, hogy hajléktalanok vagy fémhulladékot keresők esetleg mégis ott tartózkodhattak.

Idán télen különösen sok tetőbeomlásos baleset történt Európában. A legsúlyosabb a tíz nappal ezelőtti lengyelországi katasztrófa volt, amikor 63-an haltak meg egy kiállítási csarnok teteje alatt Katowicében. Január elején egy bajorországi jégcsarnok teteje szakadt le, akkor 15-en vesztették életüket. December elején pedig Oroszország uráli régiójában omlott be egy uszoda tetőszerkezete, nyolc ember éltét oltva ki.

MTI/[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK