Hét halott egy moszkvai lakástűzben

2006.02.11. 13:37

Heten meghaltak Moszkvában, miután kigyulladt egy lakás a város keleti részén. A tüzet a lakás tulajdonosa okozta, aki egy ablakot nyitva és egy hősugárzót bekapcsolva hagyott.

Hét ember vesztette életét egy áramköri túlterhelés okozta lakástűzben szombatra virradóra Moszkvában. A lángok közép-európai idő szerint hajnali két óra körül csaptak fel az orosz főváros egyik keleti kerületében lévő lakásban.

A RIA-Novosztyi orosz hírügynökség tűzoltóságra szerint a tüzet valószínűleg a lakás tulajdonosa idézte elő azzal, hogy nem kapcsolt ki egy hősugárzót, ráadásul nyitva hagyott egy ajtót a lakásban, mielőtt eltávozott hazulról. Három nő és négy férfi lelte halálát a lángok között, bár egyelőre nem tisztázott, pontosan hol és hogyan haltak meg. A dermesztő hidegben a ház több tucat lakóját kellett kimenekíteni az épületből. Az ügyészség bűnügyi eljárás keretében vizsgálja a tűzesetet.

Oroszországban évente átlagosan mintegy 18 ezren vesztik életüket lakástűzben - durván tízszer annyian mint az Egyesült Államokban és 12,5-szer többen mint Nagy-Britanniában - a tűzvédelmi előírások semmibe vétele és a hanyag építkezési módszerek miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK