A palesztin parlamenti választások óta először látogatott Iránba a Hamász vezetője, Háled Meszal. A radikális mozgalom feje Irán támogatását is megköszöni a jelzésértékűnek tartott utazáson. Palesztinában a Hamász alakíthat kormányt.

Az iráni vezetéssel folytatandó tárgyalások céljából Teheránba érkezett vasárnap este Háled Meszal, a palesztin parlamenti választásokon győztes radikális mozgalom, a Hamász politikai vezetője. A jelzésértékű látogatást Meszal a teheráni repülőtéren mindenekelőtt azzal magyarázta, hogy a Hamász mindig is hálás lesz Iránnak azért a támogatásért, amelyet szervezetének nyújtott.

Hamász-vezető első ízben látogatott Iránba a január végén tartott palesztin parlamenti választások óta. Meszal találkozik Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnökkel, s fogadja őt Hamenei ajatolláh, az ország legfőbb vallási vezetője. A teheráni vezetés az elmúlt időszakban több alkalommal is azt hangoztatta, hogy politikai és erkölcsi téren támogatja a radikális iszlám mozgalmat, de pénzügyi támogatást nem nyújt a Hamásznak.