Oroszország letartóztatta a brit hírszerzés két ügynökét, akik katonai titkokat próbáltak kifürkészni - közölte a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője kedden.

Az FSZB hiteles dokumentációval rendelkezik a brit hírszerzésnek arról a próbálkozásáról, hogy orosz katonai titkokhoz jusson hozzá - mondta Nyikolaj Patrusev az Interfax hírügynökségnek egy keddi interjúban. - Erről tanúskodik két olyan ügynök letartóztatása is, akiket a katonai elhárítás leplezett le - tette hozzá.

Nem volt világos, hogy a két ügynök letartóztatása összefügg-e az elektronikus információátadást szolgáló "álkövek" múlt hónapban elterjesztett históriájával, amelyben az FSZB Moszkvában akkreditált brit diplomatákat vádolt meg kémkedéssel, s egyben orosz nem kormányzati szervezetek (NGO) finanszírozásával.

Patrusev megjegyzése mindenesetre megerősíteni látszott Nyikolaj Kovaljov volt FSZB-főnök szintén múlt hónapi állítását, amely szerint őrizetbe vettek két olyan ügynököt, aki Nagy-Britanniának dolgozott, és mindketten vallottak.