Berlusconi előterjesztette választási programját

2006.02.25. 1:19

Tízpontos programot hirdetett az április második hetében esedékes olasz parlamenti választásokra Silvio Berlusconi miniszterelnök, a kormánykoalíciót alkotó jobboldali pártszövetség vezetője péntek este.

Berlusconi Rómában tartott sajtókonferenciáján ismertette szövetségének választási programját, amely - mint hangoztatta - minden más szervezet számára nyitott, amelyik azt támogatni kívánja. Ennek jegyében kötött a napokban választási szövetséget a miniszterelnök az újfasiszta Fiamma Tricolore (Tricolor láng) párttal, amelynek vezetője, Luca Romagnoli szerdán a nyilvánosság előtt kétségbe vonta a holokauszt megtörténtét. Nem sokkal korábban pedig Berlusconi az egykori fasiszta diktátor, Benito Mussolini unokája, Alessandra Mussolini vezette szélsőjobboldali pártszövetséggel, a Szociális Alternatívával hozott létre választási szövetséget.

A tízpontos, kereken húszoldalas program egyebek között előirányozza a lakásépítés javítását, az adók csökkentését, az infrastruktúra fejlesztését és a biztonság erősítését, valamint a családok támogatását, s ennek keretében egyfajta bébibónusz bevezetését.

Olaszországban április 9-10-én választják meg az új parlamentet. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint Berlusconi szövetségénél népszerűbb a korábbi miniszterelnök és az Európai Bizottság volt elnöke, Romano Prodi vezette balközép ellenzéki pártszövetség.

KAPCSOLÓDÓ CIKK