Négy nagy értékű festményt raboltak el fegyveresek pénteken egy múzeumból Rio de Janeiroban. Picasso, Monet, Matise és Dali egy-egy képének elrablásán kívül a rablók öt külföldi látogatót is megszabadítottak étékeiktől, majd eltűntek a karneváli forgatagban.

Világhírű festményeket, Pablo Picasso, Claude Monet, Henri Matisse és Salvador Dali egy-egy képét rabolták el ismeretlen fegyveresek helyi idő szerint pénteken Brazíliában, Rio de Janeiro egyik múzeumából.

A négy fegyveres tolvaj nyitvatartási időben hatolt be a Chacara do Céu múzeumba, előbb kézigránáttal fenyegették meg az őröket és benntartózkodó látogatókat, majd a személyzetet a riasztóberendezés és a megfigyelő kamerák kikapcsolására kényszerítették. A múzeum igazgatónőjének beszámolója szerint ezután feltehetően teljesen céltudatosan fogták és elvitték rabolták el Picasso, Monet, Matisse és Dali egy-egy művét - a múzeumban található legértékesebb festményeket. Ezek pontos értékét azonban az igazgatónő nem közölte.

A fegyveresek elraboltak egy Picasso-könyvet is, valamint kiraboltak öt külföldi látogatót is, elvitték pénzüket, ékszereiket és útleveleiket. A rablók a helyi karneváli tumultust kihasználva, a több ezres tömegben kereket oldottak. A rendőrség megkezdte a rablás kivizsgálását.